icon-overigeIn Tilburg, de zesde stad in het land, kun je niet meer naar de Kamer van Koophandel om je bedrijf in te schrijven, daarvoor moet je naar Eindhoven, of Breda. De bedrijfsgegevens, die je van tevoren digitaal hebt opgegeven, worden nagekeken en met een paar handtekeningen duurt het bezoek niet langer dan een kwartier.

Speciaal voor mijn nieuwe bedrijf heb ik een nieuwe bankrekening geopend, met dito bankpas en pincode. Deze gebruik ik voor het eerst als ik aan de balie van de Kamer van Koophandel de inschrijving van mijn bedrijf moet betalen: €50,-. Pincodes onthouden is nooit mijn sterkste kant geweest en ik heb voor de gelegenheid de cijfers op mijn linker pols geschreven.

De vriendelijke mevrouw achter de balie maakt er een opmerking over. Terecht, want pincodes opschrijven is dom. Ik laat haar mijn pols zien en ze kijkt verbaasd op. Ze kan niet lezen wat er staat. Ik heb namelijk de pincode in geheimschrift opgeschreven. Geheimschrift dat ik als kind gebruikte, als spel. Dat geheimschrift ben ik nooit vergeten (en ik vertel het nooit door) zodat ik het nu kan gebruiken voor het onthouden van pincodes, wachtwoorden en al datgene wat geheim moet blijven.

Maak het kind in jezelf wakker, want wie had nou niet een geheimschrift dat niemand snapte behalve jij en een paar goede vrienden en vriendinnen?

Delen