Spring naar inhoud

Columns en commentaar

In augustus 2017 heb ik mijn 'bedrijf' (ahum...) opgeheven en daardoor had ik deze website over. Het heeft dus nogal even geduurd om er een nieuwe bestemming voor te vinden. Dat is nu gelukt.

De goede ideeen komen immers meestal pas als je er juist níet over nadenkt. Je moet er welhaast over struikelen, zo niet fysiek dan wel mentaal.

Deze week constateerde ik bij mezelf een groeiende ergernis jegens Facebook. Vooral het gegeven dat je weliswaar iets op 'jouw eigen' (niks eigen, want van Facebook) profiel kunt zetten, maar dat je er dan vervolgens weinig anders kunt dan laten staan of weghalen. En als je het laat staan dan is er alleen nog de keuze om de inhoud voor de hele wereld zichtbaar te maken of alleen voor 'vrienden'. Het is niet mogelijk om de reacties 'uit' te zetten. Hooguit om ze te verwijderen (wil ik niet, ik houd niet van censuur). Je kunt niet op een gegeven moment besluiten dat een discussie wel lang genoeg heeft geduurd en er een eind aan breien. Het blijft doorgaan zolang mijn Facebookgenoten dat willen, óf totdat ik mijn oorspronkelijke post verwijder.

Dat heeft me ertoe doen besluiten om te stoppen met het delen van links, artikelen en dergelijke op Facebook en deze activiteit te verplaatsen naar deze website. Voortaan schrijf ik hier mijn columns en commentaar op het nieuws.

1 gedachte over “Columns en commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *