Spring naar inhoud

NOS vs. Russia Today

Geert Wilders ging naar Rusland en zowel de NOS als Russia Today schreven er over.

De NOS schreef:

Ook wij hadden hem graag willen spreken, hem willen vragen waarom hij, ondanks sancties en een uiterst kille relatie tussen Rusland en Nederland, toch naar Moskou is gegaan. Maar Wilders was daar niet toe bereid.

Hij sprak wel met Russia Today, een door de Russische regering gefinancierd multimediabedrijf dat als doelstelling heeft 'het Russische geluid' te laten horen in de wereld.

Eigenlijk vind ik dit het meest bizarre stukje proza uit de gehele verslaggeving van de NOS over dit onderwerp. Er klinkt een soort venijn, een jaloezie uit. Een soort "Wij zijn goed en zij zijn fout" mentaliteit. "Zij wel en wij niet, dat is niet eerlijk en nu zijn wij hevig teleur gesteld." Hoogmoed en minachting.

Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.

De NOS zal geen kans onbenut laten om de Nederlandse nieuwsvolger in te wrijven dat zij als enige de waarheid in pacht heeft en dat de rest van de wereld slechts propaganda bedrijft. En wee de dwalende burger die het waagt om zelf eens iets anders te lezen of te luisteren dan de NOS, die het misschien wel waagt om zelf 'rt.com' in zijn zoekmachine in te tikken. Die zielepoot van een burger zal verdoemd zijn! Die zal worden gehersenspoeld door die vreselijk gevaarlijke Russen. Want de Russische regering financiert "een multimediabedrijf dat als doelstelling heeft 'het Russische geluid' te laten horen in de wereld". ~ zegt het Nederlandse nieuwsbedrijf NOS dat jaarlijks €73 miljoen van de Nederlandse regering krijgt om het Nederlandse geluid de wereld - of in ieder geval Nederland - in te slingeren.

De Nederlandse nieuwsvolger zij gewaarschuwd, want hieronder volgt een link van misschien wel de gevaarlijkste nieuwszender op aarde: Russia Today.

Geert Wilders, a Dutch politician and leader of the anti-immigration Party for Freedom, says European nations lack the kind of leadership he sees in the US and Russia, where the interests of their own people are prioritized.

Bent u er nog? En bent u nu heel erg geschrokken? Of al gehersenspoeld? Of bent u nu eerst op zoek gegaan naar een cursus Russisch om u aan te melden bij de Putin fanclub? Begint de Ruslandfobie al wat te vervagen?

Bij mij rest na het zien van deze RT-pagina vooral schaamte. Het is wat mij betreft vooral gênant om te moeten constateren dat alleen de grootste griezels uit de huidige Nederlandse politiek de internationale media weten te halen. Wilders, Baudet en de liegende Zijlstra. Oh ja, en drugs, die blijven ook altijd scoren in het buitenland.

De NOS komt vervolgens niet verder dan een niks zeggend gesprekje met schaker Karpov, terwijl het enige zinnige citaat door RT wordt opgetekend, nota bene van kwatser Wilders. "Russia is a country that we share a lot with, that we have a lot of common interests with, that I don’t consider as an enemy. There is a lot of enmity, too much enmity. Russia is not our enemy. The Russian people [are] certainly not our enemy. We should understand each other better, work together and not talk in Russophobia or in war time talk."

Eigenlijk de enige zinnige opmerking in de gehele episode. Maar RT... daar kijkt en luistert toch niemand naar, want daar zorgt de NOS wel voor. De Nederlandse staat betaalt ze daar immers voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *