Spring naar inhoud

De Europese VREDESBEWEGING is geboren

Ik gloei van trots!

Exact 24 uur geleden las ik het zoveelste artikel over de ruzie tussen Europese regeringen en Rusland en ineens was de maat vol. Genoeg geweest. Dit moet stoppen!

Ik heb er echt geen 2 minuten over nagedacht voordat ik een groep opende op Facebook... Wij willen VREDE met Rusland | We want PEACE with Russia

Meld je aan bij Facebook om te delen en contact te maken met je vrienden, familie en mensen die je kent.

 

En nu? Nu al - binnen 24 uur!! - hebben meer dan 500 (!!!) mensen zich aangesloten en is het enthousiasme enorm. De ideeen vliegen heen en weer en er is een missie, opgesteld in Nederlands Engels en Spaans, met Russisch, Frans, Duits en een hoop andere Europese talen in het verschiet.

De missie

Wij, burgers van Europa willen geen oorlog en de oorlogstaal van onze regeringen is niet de onze. Wij willen VREDE met Rusland. Voor onze kinderen en onze kleinkinderen en voor elkaar. Een oorlog hebben we niet nodig. Wij willen dat onze regeringen ophouden met elkaar verwijten te maken, ophouden met elkaar te beschuldigen en ophouden met elkaar uitdagen tot geweld en oorlog. We willen dat onze regeringen rond de tafel gaan zitten met als doel om alle problemen goed uit te zoeken en uit te praten om tot eensgezindheid te komen. Wij, burgers van Europa hebben onze parlementen en onze regeringen nooit gekozen om vijandschap te ontketenen met andere landen en andere regeringen en leiders en derhalve hebben zij niet het mandaat om ons allemaal een oorlog in te leiden.
Wij, burgers van Europa zijn van alle gezindten, alle achtergronden en alle stromingen met één gezamenlijke eis.
Wij willen VREDE tussen Europa en Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *