Direct verder naar...

icon-schrijvenEen goede tekst schrijven voor een brief, persbericht, artikel, verslag of brochure valt niet altijd mee. Niet alleen moeten de spelling en de grammatica kloppen, maar moet de lezer snel kunnen begrijpen wat de schrijver wil zeggen. De Nederlandse taal is nu eenmaal ingewikkeld, dat zal niemand ontkennen, en: fouten maken is menselijk. Maar een tekst met fouten komt slordig over bij de lezer. En ook het veelvuldig gebruik van afkortingen, vakjargon en onnodig ‘deftige woorden’ komt de leesbaarheid niet ten goede.

Errare_humanum_est

“Wie schrijft, die blijft…”

Ik ben de oprichtster van de website Tilburgers.nl, de onafhankelijke website met nieuws uit en over Tilburg. Hiervoor schrijf ik sinds maart 2007 bijna dagelijks één of meerdere artikelen en bovendien ben ik de eindredacteur. Als eindredacteur zorg ik er voor dat de teksten die op Tilburgers.nl verschijnen goed geschreven en duidelijk zijn. Zie ook: Portfolio.

Uiteraard kan ik jouw organisatie ook van dienst zijn met het schrijven of corrigeren van een tekst. Stuur me, uiteraard geheel vrijblijvend, een e-mail met de vraag die je wil stellen. Dan neem ik contact op om een afspraak te maken.

Jaarverslag *

Niet alleen grote bedrijven moeten een jaarverslag schrijven, maar ook coöperaties en de wat grotere stichtingen en verenigingen ontkomen niet aan dit jaarlijkse huiswerk. Een verplicht nummer waar veel tijd en werk in gaat zitten. Om vervolgens onderin een la te verdwijnen omdat niemand er meer naar omkijkt. Verhalen over cijfers, prestaties en toekomstmuziek zijn taaie kost en geen genot om te lezen. Terwijl u natuurlijk wel graag eer van uw werk heeft doordat uw lezers ook nog plezier kunnen beleven aan uw jaarverslag. Het is immers wel de jaarlijkse presentatie van uw organisatie, waar u trots op bent.

Hoe leuk is het dan, als de saaie cijferreeksen en verslagen worden afgewisseld met verhalen van uw medewerkers, uw vrijwilligers, uw deelnemers en uw partners. Luchtige en prettig leesbare interviews die kleur en smaak geven aan uw verslag, zodat deze niet meteen in een lade verdwijnt, maar wordt gelezen en uitgedragen door uw ambassadeurs!

Deze interviews wil ik graag voor u verzorgen en als u wilt maak ik er ook foto’s bij, die laten zien wat uw organisatie doet. En u hoeft hiermee niet tot in december te wachten. Ik kan voor uw organisatie door het jaar heen aan de slag en op pad, zodat dit gedeelte van uw jaarverslag al klaar is voordat u de balans op heeft gemaakt. Dan kijkt u tijdens het taaie werk alvast uit naar het fijne en leesbare jaarverslag dat u straks met trots aan iedereen laat zien.

En mag de rest van uw teksten ook wel wat fijner leesbaar worden? Ik heb u graag met de redactie, zodat uw jaarverslag écht een visitekaartje een presentatie wordt dat op de salontafel mag prijken.

Delen