Rhenus Contract Logistics

Over distributiecentra en de mensen die er werken wordt veel gesproken. Maar slechts zelden met mensen die in deze bedrijven werken.

Daarom besloot ik in oktober 2018 om zelf eens in zo’n bedrijf te gaan werken. Om te weten waar ik het over heb en om zelf te ervaren wat de arbeidsmigranten hier meemaken. En om hun beweegredenen te leren die hen hiertoe drijft.

Dat is niet moeilijk, want ze springen er altijd om mensen en niemand is er te dom voor. Over mijn ervaringen schreef ik in april 2019 een opiniestuk op Tilburgers.nl.

Logistieke hotspot? Mensen en natuur zijn vergeten

Deze kreet wordt ons gebracht als iets waar we trots op moeten zijn. Sterker nog: er wordt gewoon van uit gegaan dat niemand in twijfel zal durven trekken dat het helemaal tof is om logistieke hotspot van Nederland te zijn. En als we dat toch doen, komt steevast als toevoeging: “Het is zo goed voor de economie en de lokale werkgelegenheid.”

Ik ben er niet trots op en trek het economische argument in twijfel, en dit is waarom. Lees verder op Tilburgers.nl.

Deze ervaring heeft me wel wat opgeleverd: ik mag deelnemen in het expertpanel voor CAST, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg, om ontwerpteams te laten nadenken over het ontwerp van dit soort bedrijven en bedrijventerreinen.

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *