Autodidact

Een autodidact is iemand die zijn kennis door zelfstudie, en los van iedere begeleiding door een educatieve organisatie of persoon, heeft verkregen. De term wordt met name gebruikt bij kennisniveaus waarbij een gedegen opleiding wordt verwacht, zoals bij universitaire of andere hogere studies, en vooral artistieke beroepen, bijvoorbeeld kunstschil…
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Autodidact

Ik ben een autodidact.

Op school of opleidingen heb ik me nooit op mijn gemak gevoeld. Er werden vragen beantwoord die ik niet had en heel vaak dingen verteld die ik al wist. Mijn vragen vielen meestal ‘buiten de lesstof’ of deden ‘niet ter zake.’ Deze ervaringen hebben mij ertoe gebracht dat ik de gewoonte heb aangenomen om onderwerpen zelf te onderzoeken en de kennis toe te passen.

Deze gewoonte heeft een extra vlucht genomen sinds 1998, toen ik voor het eerst zelf een computer met internetverbinding in huis haalde. Onderwerpen die ik sindsdien heb bestudeerd en geleerd, zijn onder andere, niet in chronologische volgorde:

  • journalistiek en redactie;
  • psychologie (basis) ;
  • html, css;
  • WordPress;
  • PhotoShop;
  • MS Office;
  • Geschiedenis (met name Tilburg);
  • Privaatrecht, bestuursrecht, staatsrecht;
  • Politicologie;
Delen is fijn!