Online shoppen bij boeren in de omgeving

Online winkelen  en je boodschappen doen bij boeren in de omgeving: het lijken veel uitersten die weinig met elkaar gemeen kunnen hebben. En wat heeft het te maken met een praktijk in communicatie-ondersteuning? Op deze eerste werkdag van 2023 zal ik dat uitleggen.

Inmiddels haast 13 jaar geleden werd stichting ‘Goei Eete’ opgericht, een idealistisch initiatief met als doel om stadsbewoners te stimuleren om vaker bij ‘de boer om de hoek’ boodschappen te doen. In 2022 bestaat Goei Eete nog steeds, zij het niet meer als stichting, en de doelstelling is actueler dan ooit! Lokale economie stimuleren, duurzaam leven, biologisch en energiezuinig, maar wél met het gemak van online bestellen.

Goei Eete werkt heel simpel. Je maakt een account aan in de webshop van Goei Eete en je kiest de producten die je wilt bestellen. Als je klaar bent en de bestelling gaat afronden, kun je een afhaal locatie en tijd kiezen die het beste uitkomt. Daar haal je je boodschappen ten slotte op. Zo eenvoudig is het!

Zelf maak ik al jaren gebruik van Goei Eete en het is heerlijk om verse groenten en fruit van het seizoen klaar te kunnen maken. Inmiddels zijn tientallen lokale ondernemers hierbij aangesloten: van fruit tot mosterd en van kaas tot worstenbroodjes! Daarnaast is de wekelijkse nieuwsbrief een aanrader, zodat je wéét wanneer de eerste asperges eraan komen of wanneer je weer aardbeien kunt bestellen.

Daarom heb ik sinds kort de stap genomen om zélf afhaalpunt te worden, en dat midden in de stad, aan de rand van het Spoorpark! Als afhaalpunt ben ik ‘geopend’ op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Met een kantoor aan huis is dit prima te combineren en ik hoop hierdoor meer mensen gelegenheid te bieden om van Goei Eete gebruik te maken.

Dus, als ik je nu enthousiast heb gemaakt om ook gebruik te maken van Goei Eete, dan zie ik je misschien binnenkort!

Website: Goeieete.nl 

Delen is fijn!